• Nu gratis verzending vanaf 50,-
  • GRATIS verzending op Oceonics Safety Razors!
  • Schrijf een review en win €25 !
  • Nu gratis verzending vanaf 50,-
  • GRATIS verzending op Oceonics Safety Razors!
  • Schrijf een review en win €25 !

Met deze tips wordt wassen een eitje!

Het doen van de was hoort niet bij mijn favoriete bezigheden. Het aantrekken van schoonruikende kleding wint het dan wel weer van mijn haat-liefdeverhouding met de wasmachine. Naast dat het niet mijn hobby is, kan het ook nog eens aardig in de kosten lopen. Een fles wasmiddel kost al snel 8 euro voor 21 wasbeurten. Een gemiddeld gezin draait jaarlijks zo’n 200-250 wasjes, wat dus 88 euro aan wasmiddel kost per jaar.

Volgens het Nibud kost een wasbeurt tussen de 0,81 en 1,15 euro, waarbij geldt: hoe hoger de temperatuur, hoe hoger de kosten. Laten we ervan uitgaan dat je op gemiddeld 40 graden wast, waarbij je 0,81 euro per wasbeurt kwijt bent. Op jaarbasis kost dit alleen al 187,10 euro aan het gebruik van elektriciteit en water. In dit geval kost het jaarlijks 275 euro om je kleding schoon te krijgen.

Deze kosten zijn voor ieder huishouden onvermijdelijk, maar toch ook vrij onwenselijk. Het liefst besteed je zo min mogelijk geld aan het schoon krijgen van kleding en daar zijn verschillende handige tips voor. Om te beginnen kun je een hoop geld besparen door koud te wassen. Met het wassen op 30-40 graden gaan de nare geurtjes er prima uit en bespaar je wel 15 á 20 euro per jaar!

Een andere tip is om gebruik te maken van moeder natuur en je was buiten te drogen. Een gemiddelde droogbeurt kost 1,20 euro, dus je was drogen in de tuin of op je balkon zorgt ervoor dat je jaarlijks heel wat geld in je zak houdt.

En dan toch wel mijn favoriete tip: gebruik een wasei! Met het gebruik van all-time favorite EcoEgg bespaar je jaarlijks tientallen euro’s. Zo kun je met de EcoEgg makkelijk drie jaar vooruit en gaat hij 720 wasbeurten mee, en het kost je niet eens heel veel meer dan een fles wasmiddel! De EcoEgg kost 4 cent per wasbeurt, wat de kosten van een wasje flink omlaag trekt. Ze zijn ook verkrijgbaar in voordeelbundels en je kunt ook besparen op het drogen van de was met de Dryer Eggs!

De EcoEgg functioneert uitstekend bij wasbeurten tussen de 15-60 graden en volgens onderzoek van SATRA verwijdert de EcoEgg vlekken met 90% van de effectiviteit van traditioneel waspoeder. Ook laat het wasei gemiddeld 73% minder resten in het water achter dan een gewoon wasmiddel. Al met al klinkt het natuurlijk te mooi om waar te zijn, niet? Zijn er dan ook minpunten aan de EcoEgg?

Wat ik het meest om mij heen hoor en zelf ook ervaar, is dat EcoEgg niet iedere vlek uit je kleding wast. Gelukkig krijg je met het voorweken van de was of wat aleppozeep toch ieder kledingstuk schoon. Ook is het even wennen bij de parfumvrije variant dat kleding naar “niets” ruikt, maar dat is een kwestie van tijd. Om het weer positief af te sluiten nog een leuk weetje: De EcoEgg verandert de pH-waarde van het water, waardoor de was natuurlijk zacht voelt, zonder gebruik van wasverzachter.

Ik kan niet meer zonder de waseieren. Gebruik jij ze ook al? Laat je ervaringen weten in de reacties hieronder!


1 Comment

  • Wasei super goeie investering

    Nel

Schrijf een reactie

Comment are moderated