• Nu gratis verzending vanaf 50,-
  • GRATIS verzending op Oceonics Safety Razors!
  • Schrijf een review en win €25 !
  • Nu gratis verzending vanaf 50,-
  • GRATIS verzending op Oceonics Safety Razors!
  • Schrijf een review en win €25 !
De 10 Groene Voornemens van 2020

De 10 Groene Voornemens van 2020

Wat zijn jouw groene voornemens voor 2020? Of heb je bewust geen voornemens? Wij vinden het wel leuk om voornemens voor onszelf vast te stellen en dan met name groene voornemens. Want zeg nou zelf, we willen toch allemaal een extra steentje bijdragen aan een mooiere, schonere en duurzamere wereld? 

 

Wij hebben een aantal voornemens op een rij gezet om je te inspireren. Het zal onhaalbaar zijn om alle voornemens te halen, maar dat hoeft ook niet. Wees niet te streng voor jezelf en begin met kleine stapjes. Dat houdt het leuk voor jezelf én haalbaar! Welke van de onderstaande groene voornemens ga jij volgen?

1. Meer vegetarisch of veganistisch eten

Probeer vaker een vega(n) maaltijd en ontdek hoe lekker en veelzijdig het is. Het internet staat vol met recepten, dus ook zeker voor jou zal daar wat tussen zitten!

2. Vaker zwerfafval opruimen

Erger jij je ook zo aan afval op straat en in de natuur? Kom dan in actie en raap het vaker op! Je hoeft niet gelijk de hele straat op te ruimen, maar met dat ene blikje van de grond rapen maak je al het verschil. 

3. Zo min mogelijk voedsel weggooien

Probeer goed in te schatten hoeveel voedsel er nodig is en koop alleen wat er echt nodig is. Heb je halve groentes over? Bewaar ze in Foodhuggers of bijenwasdoeken. Restjes van een maaltijd kun je prima tot 2-3 dagen bewaren. Neem ze bijvoorbeeld mee als lunch.

4. Milieuvriendelijk op vakantie gaan

Ook met de auto of de trein kun je hele mooie vakantiebestemmingen bereiken. Europa heeft zoveel te bieden! Wil je toch liever met het vliegtuig of heb je je reis al geboekt? Compenseer dan je CO2-uitstoot.

5. Een zero waste badkamer creëren 

Door het gebruik van diverse zero waste zepen zoals shampoobars komt je badkamer er gezellig uit te zien! Stap ook over op wasbare wattenschijven, milieuvriendelijke sponzen en een menstruatiecup en maak er een zero waste badkamer van.

6. Zoveel mogelijk plasticvrij leven

Wij geven toe, dit is soms een lastige. Soms wordt je door de supermarkt voor het blok gezet, omdat een bepaalde groente alleen verkrijgbaar is in plastic. Probeer het desondanks zoveel mogelijk te vermijden en breng bijvoorbeeld je eigen tas mee.

7. Een eigen moestuin aanleggen

Dit kan natuurlijk alleen als je de luxe hebt van het hebben van een tuin of een balkon. Maar hoe leuk is het kweken van je eigen groenten en fruit? Van al die liefde in je moestuin gaat je eten ineens lekkerder smaken!

8. Koop vaker tweedehands of huur

Breng eens wat vaker een bezoek aan de kringloop of bekijk Marktplaats. Je zult je verbazen over de pareltjes die je daar voor een prikkie op de kop kunt tikken! Soms heb je iets eenmalig nodig en dan is het goed om eens te kijken of je iets kunt huren i.p.v. kopen.

9. Vrijwilligerswerk doen

Lijkt het jou leuk om vrijwilligerswerk te doen, maar heb je weinig tijd? Kijk dan eens of je flexibel vrijwilligerswerk kunt doen bij jou in de buurt, zoals via de website NL Cares. Met een paar uurtjes van je tijd kun je iemand heel blij maken!

10. Altijd een eigen tas op zak hebben voor plotselinge aankopen

Schaam jij je soms ook als je een plastic tas moet kopen in een winkel, omdat je je tas vergeten bent? Dan is dit voornemen iets voor jou! Zorg ervoor dat je altijd een tas meeneemt op pad, altijd handig voor plotselinge aankopen.


Schrijf een reactie

Comment are moderated