• Nu gratis verzending vanaf 50,-
  • GRATIS verzending op Oceonics Safety Razors!
  • Schrijf een review en win €25 !
  • Nu gratis verzending vanaf 50,-
  • GRATIS verzending op Oceonics Safety Razors!
  • Schrijf een review en win €25 !

Hoe kan ik plastic uit mijn leven verbannen?

Het wordt gezien als onmogelijk in de huidige maatschappij, leven zonder plastic. Toch zijn er veel manieren om zo min mogelijk afval te verspreiden, het zogenoemde zero waste leven. Hoe je je ecologische footprint kunt verkleinen zonder hier gemak of geld voor in te leveren, lees je hieronder!

Begin bij je boodschappen

Klinkt logisch, toch? Je groenten en fruit kopen op de markt of in een ecologische supermarkt garandeert al dat ze niet in onnodig plastic zijn verpakt. Maar ook de manier waarop je je boodschappen vervoert heeft al een heleboel invloed. Hoeveel mensen vergeten de plastic tasjes van de Appie niet mee te nemen en grissen er een mee bij de kassa?

Kijk eens of je in de winkel een lege kartonnen doos kunt vinden en stop hier je boodschappen in. Of zorg dat je altijd een katoenen nettasje in je handtas bij je hebt en zo nooit voor verrassingen komt te staan. En zeg nou eens eerlijk, die nettasjes zien er toch ongelooflijk cool en vintage uit? Gemaakt van biologisch katoen en voor de prijs hoef je ze ook niet te laten hangen, wij zijn om!

Haar en lichaam plasticvrij

Ook het afval van flessen shampoo's en douchegel heeft een enorme invloed op het milieu. Ga daarom op zoek naar alternatieven zoals bijvoorbeeld een XXL-verpakking van je favoriete shampoo en overgieten in glazen flessen/potten, of maak gebruik van zero waste-varianten zoals Lamazuna of Loofy's. Deze verpakkingen zijn ook nog eens superhandig als je op reis gaat en stop je zo in je handbagage, win-win!

Verantwoord poetsen

Hier bedoelen we natuurlijk niet mee dat wij de baan van je tandarts over willen nemen en je van poetsadvies willen voorzien, maar de manier waarop je poetst. Het is eigenlijk van de zotte dat we het nog altijd normaal vinden dat tandpasta in zo'n vreselijke plastic tube zit waar je, wanneer deze net over de helft is, je scheldend en tierend nog een dotje tandpasta uit weet te wrikken. Ga hierom over op een duurzame oplossing door met bijvoorbeeld tandpasta op een stokje aan de gang te gaan. Super makkelijk en mega duurzaam. Als we dan toch bezig zijn kun je je tandenborstel ook maar gelijk vervangen door een bamboe-variant van bijvoorbeeld Humble Brush

Honderden euro's besparen door duurzamer leven

Behalve dat plasticvrij leven natuurlijk goed voor het milieu is en we hier met z'n allen voor een betere wereld zorgen, kan het je ook nog eens honderden euro's besparen. Je kleding wassen bijvoorbeeld, dit kan nu ook met de EcoEgg. Dit wonder ei is dé opvolger van wasmiddel en gaat jou honderden euro's op jaarbasis besparen. Je stopt dit ei (met geur naar keuze) in je wasmachine, gooit er vieze was bij en voila, schone was met een lekker geurtje, helemaal zonder wasmiddel. Het mooiste van allemaal? Het kost je een kleine dertig euro en je kunt 3 jaar lang wassen! Het is bijna te mooi om waar te zijn maar je kunt 720 wasbeurten draaien met één EcoEgg die hetzelfde kost als een flinke fles wasmiddel. 

Dit is zomaar een greep van manieren om je leven duurzamer te maken en plastic in de ban te doen. Waar begin jij? Laat het weten in de comments!


Schrijf een reactie

Comment are moderated